Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Tonijnsalade met nashi (Japanse peer)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/4-1/2 theelepel zout
1/2 eetlepel geraspte gemberwortel
1 geperst teentje knoflook
1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd
300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik
1 fijngesneden rode ui
4 lente-uitjes in dunne ringen
3 grote tomaten in partjes
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
1 eetlepel lichte Japanse sojasaus
1 theelepel rijstazijn
1/4 theelepel suiker
200 gr rucola of waterkers
1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in
partjes
1-2 theelepels sesamolie

Bereiden

Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel
in de tonijnreepjes.
Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de
sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het
mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken.
Verdeel de rucola over de borden.
Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en
leg het tonijnmengsel op de rucola.
Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel
sesamzaad over.

Variatie: In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u
de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Harde broodjes met tonijnsalade
Salade van tonijn en eendenlever
Salade van schaal en schelpdieren
Salade met spekjes en gepocheerd ei
Finse champignonsalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes